Skully smarthelm uitgesteld

De Skully AR15 is al een behoorlijke tijd geleden aangekondigd. Het begon allemaal met een Skullyextreem succesvolle crowdfunding actie op indiegogo.com
Binnen een dag had Skully Systems, het bedrijf achter de Skully motorhelm het benodigde geld al ruimschoots binnen.  In de maanden daarna werden talloze bestellingen gedaan en leenden geïnteresseerde particulieren en bedrijven Skully Systems nog meer geld voor de ontwikkeling en marketing van de Skully smarthelm.  Men had een bedrag van 11 miljoen dollar voor de ontwikkeling en marketing bij elkaar gehaald.

Skully samenwerking met grote bedrijven

Direct na de lancering van de crowdfunding actie op Indiegogo, werd al duidelijk dat niet alleen particulieren maar ook bedrijven zeer geïnteresseerd waren in het smarthelm concept van Skully Systems. Naar nu blijkt, is Skully Systems niet met de minste bedrijven in zee gegaan om de smarthelm te perfectioneren. Onder andere Intel, een van de grootste hardware fabrikanten ter wereld en Aprilia, een Italiaanse product van motors en scooters heeft al met Skully Systems samengewerkt.

De CEO van Skully Systems, Marcus Weller, heeft bekend gemaakt dat hij met zijn team zoveel mogelijk landen wilt bezoeken om de smarthelm te promoten. Iedereen die een +2 uitnodiging heeft ontvangen is welkom om tussen 22 mei en 11 juni te komen kijken bij een demonstratie. De demonstratie heeft plaats in verschillende landen maar helaas komt men niet naar Nederland. Wie een +2 uitnodiging heeft, kan naar Frankfurt, Parijs of London afreizen om de demonstratie bij te wonen.

Dit zijn de datums waarop de Skully getoond wordt door Marcus Weller van Skully Systems:

 • San Francisco, CA              22 Mei
 • Los Angeles, CA                 23 Mei
 • Seattle, W                            25 Mei
 • Austin, TX                            27 Mei
 • Miami, FL                             28 Mei
 • Boston, MA                         Datum onbekend
 • New York, NY                     1 Juni
 • London, UK                      3 Juni
 • Paris, France                   4 Juni
 • Frankfurt, Germany     6 Juni
 • Sydney, Australia               9 Juni
 • Big Island, HI                    11 Juni

Ook is bekend gemaakt dat Skully nog veiliger en sterker wordt dan men in eerste instantie had geplanned. De binnenschaal van de smarthelm wordt voorzien van een extra laag carbon vezel. Hierdoor vallen de productiekosten van de Skully helm iets hoger uit maar uiteindelijk wordt Skully de veiligste motorhelm ter wereld.

De Skully smarthelm is weer uitgesteld

SkullyHelaas heeft Skully Systems meer tijd nodig om de smarthelm op de markt te brengen.
De beta test fase van de Skully smarthelm is nog niet afgerond en het kan nog vele maanden duren voordat de smarthelm eindelijk op de markt komt. Het lijkt allemaal erg lang te duren maar gezien het feit dat de Skully AR-15 de eerste smarthelm is en het bedrijf geen wanproduct op de markt wilt brengen is het zeer begrijpelijk dat men liever iets langer in de test fase blijft. De vraag is nu wanneer de smarthelm uit de test fase is en gewoon wereldwijd te koop is. Het is zeer aannemelijk dat de Skully AR-15 eerst wordt aangeboden in een land en daarna pas in de rest van de wereld.

Doordat de Skully is uitgesteld wordt het waarschijnlijk niet de eerste echte smarthelm ter wereld.
Die eer zal zal de Russische smarthelm van het bedrijf Livemap hoogstwaarschijnlijk toekomen.

Hier is een video te zien waarin Marcus Weller uitleg geeft over de vertraging.