Skully motorhelm, de slimme helm [update: bedrijf failliet]

Er zijn vele soorten motorhelmen maar de Skully AR-1 is de droom van vele motorrijders.

Dankzij een crowdfunding actie, een van de meest succesvolle ooit, komt de Skully in 2015 op de markt. Skully is zonder enige twijfel de meest revolutionaire motorhelm ooit en zal de rijervaring van een iedere motorhelm maximaliseren. De Skully AR-1 is vanaf mei 2015 te koop voor een bedrag van €1.195,-

UPDATE: Skully is helaas failliet, deze geliefde helm zal nooit werkelijkheid worden…

Bekijk hieronder de presentie van de Skully AR-1 , door de CEO van Skully Systems, Marcus Weller.

Skully, motorhelm van de toekomst

De Skully AR-1 is op geen enkele manier weg te zetten als een gizmo, het is een revolutionaire motorhelm. Een gewone motorhelm heeft als primair doel om je te beschermen, de Skully AR-1 gaat een stap verder. Skully is een smarthelm, een slimme integraalhelm, maar je hebt eigenlijk alles in een enkele motorhelm zitten dat je normaal in een moderne auto tot je beschikking hebt.

Headies - Sale

Display bevat een camera en navigatie
De Skully AR-1 is voorzien van een groothoek-camera, waardoor de drager van de smarthelm kan zien wat er links, rechts en achter gebeurd. Achter het vizier zit een heads-up display, waardoor men kan zien wat er gebeurd. De camera zit niet in de weg en dankzij de beelden heeft men bijna geen dode hoeken meer, er is een zicht van 180°.

De headsup display weergeeft niet alleen wat de camera waarneemt, de bestuurder kan ook navigatiebeelden zien. Het navigatiesysteem heeft een speciale ingebouwde GPS antenne.

Videobellen is ook mogelijk, de beelden worden weergegeven op het display. Bellen kan natuurlijk geheel handsfree middels voice control en berichten worden op de headsup display weergegeven. Een smartphone is makkelijk aan de Skully te koppelen middels bluetooth. Informatie over de staat van de motor is ook af te lezen, o.a. de temperatuur van de motor, de snelheid en het toerental worden weergegeven.

Naast een microfoon beschikt de motorhelm ook over speakers, die natuurlijk niet alleen gemaakt zijn om mee te bellen, men kan ook muziek afspelen. Daarnaast is de Skully AR-1 volledig aerodynamisch geoptimaliseerd.

Nieuwsgierig hoe motorrijden zou zijn met de Skully? Bekijk deze video!

Skully is te danken aan crowdfundingSkully

Toen Skully Systems een crowdfunding actie op indiegogo.com startte, probeerde het bedrijf $250,000 bij elkaar te krijgen. Binnen enkele dagen was dat doel al ruimschoots behaald en na 30 dagen stopte de teller op $2,448,138,00, 979% het beoogde gedrag.
De crowdfunding actie was zo ontzettend succesvol omdat de niet alleen presentatie perfect was, de deelnemers beseften dat Skully de motorhelm van de toekomst is.
Mensen investeerden in de motorhelm omdat het een uniek en revolutionair concept is.

Toekomst van Skully

De Skully AR-1 is het eerste model. Toekomstige modellen zullen nog veel meer toepassingen hebben. Momenteel storen sommige mensen zich aan de positie van de headsup display, die bevindt zich iets onder het rechteroog. Skully Systems zal de headsup display in toekomstige modellen waarschijnlijk direct verwerken in het vizier. Toekomstige modellen zullen langer meegaan omdat de helm voorzien wordt van zonnecellen, waardoor de Skully wordt opgeladen tijdens gebruik.

App’s bevorderen de veiligheid
Skully Systems is al enige tijd bezig met het testen van app’s voor de Skully om bestuurders te trainen in gevaarlijke situaties. App’s zouden motorrijders in opleiding kunnen leren omgaan met levensgevaarlijke virtuele verkeerssituaties. Middels de SDK kan iedere developer zelf apps te maken, we kunnen binnenkort dus veel meer app’s verwachten voor de Skully.

De Skully is ontstaan dankzij vele valpartijen?

Update; Skully, de slimme helm, blijkt zijn bestaan aan een aantal voor’vallen’ te danken te hebben.
SkullyDe bedenker van Skully, Marcus Weller, had naar nu blijkt geen eens een motor, laat staan een motorhelm. Hij viel met enige regelmaat van zijn fiets af en kwam zo op het idee om een slimme helm te ontwikkelen. Op zijn werk besprak hij het idee met een collega en daarvandaan is het idee gaan rollen.
Ze dachten dat ze met moeite via crowdfunding op de website Indiegogo $250.000,- bij elkaar zouden krijgen. Dat lukte, na een paar uur waren ze dat bedrag al ruimschoots gepasseerd, aan het einde van de crowdfunding actie hadden ze $2,444,926 bij elkaar geharkt.

Nog meer geld voor de ontwikkeling van Skully

En daar bleef het niet bij, dankzij allerlei slimme investeringen en pre-orders uit 47 landen wereldwijd, heeft men er nog enkele miljoenen bijgehaald. Inmiddels heeft men meer dan $5.800.000,- te besteden aan de verdere ontwikkeling en marketing van Skully. Skully is in 47 wereldwijd al meer dan 1950 besteld. De slimme helm komt in Mei 2015 pas uit.

Het is de vraag of Skully in Nederland wordt toegestaan op de openbare weg. Mogelijk houdt de RDW het tegen, zoals men ook het gebruik van Google Glass in het verkeer wilt verbieden. Het zou een achterlijke beslissing zijn, een slimme helm bevorderd de verkeersveiligheid juist.

Headies - Sale

Meer informatie over de eerste smarthelm ooit? Ga naar de website van Skully Systems.