Integraalhelmen

Er zijn vele soorten motorhelmen, namelijk systeemhelmen, jethelmen, cross-over motorhelmen, cross & trial helmen en niet te vergeten integraalhelmen. De meeste motorhelmen die je op de weg ziet, zijn integraalhelmen.Een integraalhelm is een van de veiligste soort helmen omdat je hele hoofd beschermd is. Bij jethelmen is je gezicht en kin helemaal niet beschermd, wat er misschien leuk uitziet maar natuurlijk net iets minder veilig is.

Er zijn verschillende soorten integraalhelmen, van vele merken, in vele kleuren en van meerdere soorten materialen. Het is verstandig om een goede integraalhelm te kopen, je doet er langer mee, het ziet er beter uit en als het op de weg een keer helemaal fout gaat ben je waarschijnlijk erg blij dat je een paar tientjes meer hebt uitgegeven.

Integraalhelmen van vele merken

Er zijn vele bekende merken die integraalhelmen uitbrengen.
Zo is het welbekende merk Diesel ook een producent van motorhelmen ze hebben ook enkele integraal  helmen op de markt gebracht.

Een aantal van de meest bekende merken die integraalhelmen produceren zijn onder andere; AGV, Airoh, Arai, Diesel, Furygan, HJC, Kabuto, MDS, Premier, Schuberth, Shark, Shiro en Shoei. Het merk Shark heeft zich gespecialiseerd in integraalhelmen en heeft het meest diverse aanbod. De relatief bekende merken Bultaco, Muc-Off en Oxford produceren geen integraalhelmen.

De gemiddelde prijs van een integraalhelm

Prijzen van motorhelmen lopen ontzettend uiteen. Op zich kan je al een ‘motorhelm’ kopen voor € 30,-. De duurste motorhelmen kosten vele duizenden euro’s, zoals bijvoorbeeld Skully, de slimme helm.

De duurste integraalhelmen zijn niet van de bekendste merken zoals Diesel, het zijn motorhelmen die met de hand vervaardigd zijn en van de beste materialen zijn gemaakt.

Een van de duurste integraalhelmen die nu te koop zijn, is de RX-7 RC van het merk Arai, voor de prijs van €2.700,- Dat is belachelijk veel denk je misschien? Het is niet alleen de lichtste motorhelm ooit gemaakt, het is tevens een collectors item. Er worden er namelijk maar 300 per jaar van gemaakt en de gebruikte materialen zorgen voor een optimaal draag comfort in ieder klimaat. Het is een helm die zichzelf terugbetaald als je echt het beste van het beste wilt hebben.

Bekijk beste en betaalbare helmen

Kijk naar de gebruikte materialen, niet het merk!

Er zijn integraalhelmen te koop die redelijk prijzig zijn maar kwalitatief helemaal niet zo goed zijn. Een goede motorhelm bestaat uit vele bestaat uit vele materialen en meerdere onderdelen, van de binnenschaal, buitenschaal tot het vizier. Als een producent ergens op beknibbeld, wordt je opgescheept met een goedogende motorhelm die niet veilig genoeg is en na 2 jaar vervangen moet worden.

De meest gangbare materialen voor een binnenschaal zijn gemaakt van thermoplast, waaronder carbon, glasvezel en polycarbonaat.  Carbon helmen zijn over het algemeen iets duurder maar zijn het sterkste en gaan het langste mee omdat ze niet snel vergaan door weersomstandigheden. Een carbon helm gaat bij normaal gebruik, zonder ongelukken, zeker 8 jaar mee. Een motorhelm van polycarbonaat is daarin tegen na 2 jaar al aan vervanging toe. De €2.700,- kostende RX-7 RC van Arai is gemaakt van onder andere carbon.

Bekijk beste en betaalbare helmen

Betaal niet voor een merk, betaal voor comfort en veiligheid. Een goede integraalhelm is het geld meer dan waard.