De goedkoopste motorhelm

De goedkoopste motorhelm is natuurlijk niet de beste, niet iedereen heeft geld voor de nieuwe Skully AR-15. Als je een kleine beurs hebt is het beter om een goedkope motorhelm te kopen dan geen helm.
Wat is de goedkoopste motorhelm, waar moet je opletten en wat wil je absoluut niet kopen?

Koop nooit een tweedehands helm

Een motorhelm in ruil voor een krat bierAls je een krappe beurs hebt en toch snel een helm wilt open, lijkt het misschien interessant, een tweedehands motorhelm. Voor 5 euro heb je dan al een helm op marktplaats, er worden ook vaak gratis motorhelmen aangeboden in ruil voor een krat bier.

Wat is nou het enorme nadeel van een tweedehands motorhelm?
Een motorhelm is een uitermate fijn afgestemd product dat uit vele lagen bestaat.
De binnenhelm en buitenhelm bestaan ieder uit vele lagen die perfect op elkaar aansluiten. Als je een motorhelm laat vallen, doet de helm waarvoor deze is gemaakt, hij vangt de klap op. Na het opvangen van de klap, hoe licht die klap ook maar is, werkt de helm niet meer naar behoren. De vele lagen, die eerst perfect op elkaar afstemden en gemaakt zijn om een klap op te vangen, zijn niet langer perfect.

De helm is na een enkele, mogelijk zeer lichte klap, niet meer in staat je naar behoren te beschermen bij een mogelijk ongeluk.
Koop dus nooit een tweedehands motorhelm, je weet nooit zeker of de helm is gevallen, er zijn genoeg goede alternatieven.

Een motorhelm kopen, later betalen

Een kleine beurs of geen beurs en toch een motorhelm nodig? Geen probleem.
Er zijn talloze webwinkels die op afbetaling een motorhelm verkopen.
Je zoekt gewoon een motorhelm uit, de volgende dag is de helm binnen en betaalt enkele weken later je als het uitkomt.
Een motorhelm kopen, later betalen kan gewoon via een acceptgiro.
Gespecialiseerde webwinkels zoals de Motorhelmen.nl kan je achteraf betalen en ze hebben een groot aanbod aan motorhelmen. Zelfs grote webwinkels zoals bol.com hebben een klein aanbod.

Denk ook aan later!

Als je een motorhelm nodig hebt maar krap bij kas zit, wil je misschien besparen op een helm. Het mag voor zich spreken dat je niet op je veiligheid wilt besparen.
Denk ook aan de komende jaren. Je koopt een motorhelm immers niet voor een paar weken, je wilt er jaren plezier van hebben.
Het is beter om iets meer uit te geven en een helm te kopen waar je je prettig bij voelt dan motorhelm waarvan je later denkt, zonde van het geld. Vandaag beknibbelen is over enige tijd nog meer uitgeven. En ja, als het op de weg fout gaat, zul je ontzettend blij zijn dat je toch iets meer hebt uitgegeven aan je motorhelm.