Een veilige kinder motorhelm

Het is erg leuk om kinderen mee te nemen op de motor maar het moet wel veilig.
Een motorhelm voor kinderen is niet overal te koop, het aanbod online is aanzienlijk.
De prijzen voor een veilige kinderhelm variëren enorm, evenals de kwaliteit.
Het is verstandig om eerst het online aanbod goed te vergelijken voordat je overgaat op een aankoop van een kinderhelm.

Bekende kinder motorhelm merken

Er zijn vele merken die kinderhelmen uitbrengen, merken hebben zich gespecialiseerd in kinderhelmen.

Het voordeel is dat een bedrijf beter weet wat voor product ze maken, de kinderhelmen zijn niet alleen leuker voor kinderen maar ook veiliger dan een uit Taiwan geïmporteerde massaproductie kinderhelm.

EGG Helmets
EGG Helmets is gespecialiseerd in kinderhelmen en maakt helmen voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Het leuke is dat de bestelde helm helemaal naar eigen inzicht is samen te stellen.
De kinderhelm is niet alleen geschikt om een ritje op de motor te maken maar ook bij fietsen, skaten en gevaarlijke sporten. EGG Helmets zijn te bestellen in de maten S (48 tot 52 cm) en M (52 tot 56 cm).

HJC CLY kinder motorhelmen
HJC maakt vele verschillende soorten helmen, waaronder een behoorlijk aantal kinderhelmen. HJC CLY zijn integraalhelmen, niet alleen de schedel maar ook het gezicht is beschermd.
Alle HJC kinderhelmen zijn goedgekeurd volgens de veiligheidsstandaarden van ECE-22.05.

> Overzicht veilige kinderhelmen

GREX kinder motorhelmen
GREX maakt onder andere kinderhelmen, met name het jethelm type is erg populair. Ook de helmen van GREX voldoen allemaal aan de EU veiligheidsstandaard ECE-22.05.

Een motorhelm voor kinderen moet wel passen!

Een leuke motorhelm voor kinderen uitkiezen is zo gedaan. Een veilige motorhelm uitkiezen is wat lastiger. Een veilige helm is namelijk niet altijd een sterke integraalhelm die het hele hoofd beschermd, ook de maat moet goed zijn.
Als een helm te groot of te klein is kan dat vreselijke gevolgen hebben als er een ongeluk gebeurd. Een groot voordeel van motorhelmen voor kinderen is dat de binnenhelm vaak verstelbaar is, als het kind iets groter wordt hoef je dus geen andere motorhelm te kopen.

> Overzicht veilige kinderhelmen

De juiste maat bepalen
Om de juiste maat van een te bestellen helm vast te stellen moet je het voorhoofd van het kind meten. Doe dat ongeveer 2 a 3 centimeter boven de wenkbrauwen.
Zit een motorhelm na de bestelling niet prettig? Is de helm te groot? Stuur de bestelling dan terug en probeer een andere motorhelm. Een motorhelm voor kinderen moet perfect zitten.

Tags: